Onze boeken

Jona, een psychodrama. Een literaire studie van het Jona-verhaal

Door L. Wierenga

Categorie
Secundair
Boeknummer
#198890
Titel
Jona, een psychodrama. Een literaire studie van het Jona-verhaal
Auteur
Wierenga, L.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Voorhoeve, kampen
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9029716533
ISBN13
9789029716536
Taal
Nederlands
Samenvatting
Een literatuurwetenschapper leest en bestudeert het bijbelboek Jona, vindt betekenissen die hem zelf verrassen, doet ontdekkingen en komt tot conclusies waar hij van tevoren geen vermoeden van had.
Met deze literaire studie over Jona wordt een drieluik afgerond, waarin de auteur literatuur-wetenschappelijke onderzoeksmethoden hanteert bij zijn lezing van de bijbelverhalen en van de theologische traditie.
In 1996 verscheen "De macht van de taal/de taal van de macht", waarin dr. Wierenga de verstening beschrijft van veel theologisch werk dat zich sterk defensief op de eeuwenoude reformatorische traditie beroept.
In ... de pen van een die vaardig schrijft... (1997) wordt een aantal bekende bijbelfragmenten vanuit het perspectief van de literatuurwetenschap beschreven en geanalyse
... (Lees verder)erd.
In 'Jona', een psychodrama, heeft de auteur een volledig bijbelboek met literatuurweten-schappelijke methoden benaderd en onderzocht welke betekenissen er via zo'n benadering aan kunnen worden toegekend. Aan de orde komen met name tekstsoort en structuur, narratologie en intertekstualiteit, receptie en interpretatie, met ruime aandacht voor de psychologische thematiek.
Pagina's
315
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 11,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.