Onze boeken

Eenzaam in Mekka: de pelgrimstocht van een moslima naar het hart van de islam

Door Asra Q. Nomani

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#90532
Titel
Eenzaam in Mekka: de pelgrimstocht van een moslima naar het hart van de islam
Auteur
Nomani, Asra Q.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Sirene, Amsterdam
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9058313832
ISBN13
9789058313836
Taal
Nederlands
Samenvatting
Op het moment dat president Bush de aanval op Irak voorbereidt, begint journaliste Asra Nomani aan een gevaarlijke reis vanuit de Verenigde Staten naar het Midden-Oosten. Ze sluit zich aan bij de meer dan twee miljoen mede-moslims die aan de hajj zijn begonnen, de pelgrimstocht naar Mekka die alle moslims een keer in hun leven gemaakt moeten hebben.
Op de reis, die sowieso al levensgevaarlijk is voor elke Amerikaanse journalist, neemt Asra Nomani haar zoontje Shibli mee. Hij is het levende bewijs dat zij, een ongetrouwde moslima, zich schuldig heeft gemaakt aan zina, oftewel seks voor het huwelijk. Als ze ontdekt wordt, kan de islamitische, puriteinse wet van de Wahabbis in Saoedi-Arabië een verschrikkelijke straf uitdelen.
Maar Asra Nomani komt erachter dat ze er niet alleen voor s
... (Lees verder)taat: ze treedt in de vierduizend jaar oude voetsporen van een andere alleenstaande moeder, Hajar, de meoder van de islamitische natie...

Eenzaam in Mekka - de jihad van een moderne vrouw, waarin alle elementen van een reportage, een politieke analyse, een culturele geschiedenis en een spiritueel reisverslag nauw met elkaar verwezen zijn - geeft ons een niet eerder beschreven beeld van het hart van de islam en de groeiende rol van moslimvrouwen.

'Het persoonlijke verhaal van een moslima die weigert om nog langer achter in de moskee te bidden' Vrij Nederland

'Een origineel en zeer lezenswaardig boek waarin Asra Nomani ons introduceert bij een nieuwe generatie moslims. Door haar persoonlijke beschrijving informeert zij de lezers op een aangename manier over de moderne islam en haar rol als vrouw daarbinnen'
Publishers Weekly

'Een ervaring die haar leven heeft veranderd, eerlijk en met oog voor detail opgeschreven, en vol spirituele en intellectuele passie' Booklist

Asra Q. Nomani is in India geboren en groeide op in Amerika. Ze is correspondente voor de Wall Street Journal en de Washington Post. Daarnaast heeft ze voor Salon verslag gedaan van de oorlog in Afghanistan en zijn er artikelen van haar verschenen in Cosmo en Playboy.
Pagina's
367
Onderwerpen
Islam (26)
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.