Onze boeken

Weken van angst. De verdwijning van mijn man, Daniel Pearl

Door Mariane Pearl e.a.

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#73495
Titel
Weken van angst. De verdwijning van mijn man, Daniel Pearl
Auteur
Pearl, Mariane & Crichton, Sarah
Boektype
Paperback
Druk
2e druk
Uitgeverij
Arena
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9069746093
ISBN13
9789069746098
Taal
Nederlands
Samenvatting
Op 23 januari 2002 verliet Daniel Pearl, verslaggever voor de Wall Street Journal in Pakistan, zijn huis in Karachi voor een geheime ontmoeting. Het was de laatste keer dat zijn zwangere vrouw Mariane hem leven zag. Daniel werd ontvoerd door Pakistaanse terroristen, die hem ervan beschuldigden voor de CIA te werken en de vrijlating eisden van alle gevangen Taliban- en Al Qaeda-strijders. Vijf weken lang verkeerde de wereld, en met name zijn vrouw Mariane, in onzekerheid over zijn lot, tot bekend werd dat hij was vermoord.
In dit boek vertelt Mariane over het leven van haar man, en over de zoektocht na zijn verdwijning. Meer dan ooit is Mariane, zelf ook werkzaam als journalist, zich bewust van het feit dat bepaalde verhalen verteld dienen te worden, zelfs als het achterhalen ervan grote r
... (Lees verder)isico's met zich meebrengt. Weken van angst is een onvergetelijk boek waarin Mariane Pearl op indringende wijze de herinnering aan haar man levend houdt.
Mariane Pearl, dochter van een Nederlandse vader en een Cubaans Chinese moeder, is werkzaam als journalist voor onder meer Telerama. Ze woont met haar zoon Adam in de VS.
Pagina's
285
Onderwerpen
Afghanistan (3), Islam (26), Journalistiek (9), Moord (4), Ontvoering (4), Pakistan (5), Terrorisme (9)
Conditie
Goed — Bovenzijde kaft licht beschadigd / kreukje
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.