Onze boeken

Voorbedachte daden

Door Moses Isegawa

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#80626
Titel
Voorbedachte daden
Auteur
Isegawa, Moses
Boektype
Paperback
Druk
2e druk
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij, Amsterdam
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9023416201
ISBN13
9789023416203
Taal
Nederlands
Samenvatting
Na zijn eerste twee meedogenloze romans, Abessijnse kronieken en Slangenkuil, die zich hoofdzakelijk in Afrika afspelen, richt Moses Isegawa zijn pijlen in Met voorbedachten rade op de rijke, westerse samenleving. Het resultaat is een messcherpe zedenschets over terreur en politiek, waarin de normen en waarden in een nieuw en verbluffend daglicht worden gesteld.
De vijftigjarige, uit Oeganda afkomstige Dismas leidt een teruggetrokken bestaan op een flat in het kikkerlandwaar Flying Pan minister-president is, en waar wetten worden aangenomen om nieuwkomers op nog effectievere wijze buiten de deur te zetten. Hij is ziek, aangetast door het dodelijke virus dat door de verteller ironisch 'de regelaar' wordt genoemd.
Toch hoopt hij een positieve bijdrage te leveren aan de steeds krankzinniger
... (Lees verder) wordende maatschappij. Hij ziet af van bezit, is matig met voedsel en heeft zich aangemeld als vrijwilliger in een opvangcentrum voor mensen die aan dezelfde ziekte lijden als hij.
Tegen wil en dank raakt Dismas bevriend met de maatschappelijk geslaagde Eugene Victor, die een geheel andere visie heeft op bezit, macht en succes. Alleen heeft Eugene geen vermoeden van de rol die Dismas speelde bij een serie verwoestende aanslagen.
Met voorbedachten rade is een beklemmende, confronterende en geestige roman, die vele vragen oproept waarin actuele thema's als integratie en terrorisme origineel en meesterlijk worden verbeeld. Vermakelijk en indringend: vintage Isegawa.
Pagina's
347
Conditie
Goed — Naam en datum met pen geschreven op schutblad
Prijs
€ 6,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.