Onze boeken

Zo vergaat een meisje

Door René Snoek

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#53925
Titel
Zo vergaat een meisje
Auteur
Snoek, René
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Querido, Amsterdam
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
9021480042
ISBN13
9789021480046
Taal
Nederlands
Samenvatting
GiIles Fontijn is een nakomertje. Vanuit die positie binnen het gezin zal hij tegen de mensen en gebeurtenissen aan kijken: hij is een toeschouwer aan de zijlijn. Zelfs als hij zijn grote liefde tegenkomt, treedt na een bloeiende periode de vervreemding op en blijft hij achter met de vraag wat hij met zijn leven moet.
We maken kennis met zijn familie en vrienden, volgen hem tijdens zijn studentenjaren in de stad, om tenslotte met hem terug te keren naar de plek waar hij is opgegroeid - en die nooit meer zal verlaten. Ingenieus zijn door het verhaal heen de gedachten gevlochten die Gilles bekruipen wanneer hij , later in de herfst van zijn leven, een jong meisje de tuin van zijn buurvrouw ziet besproeien. Er lijkt iets in hem te veranderen. Trekt zij hem na la die jaren in het hier en nu?
... (Lees verder)
'Zo vergaat een meisje' is alleen al door de omvang een gewaagde (debuut)roman: het is geschreven in een kalm en onverstoorbaar tempo, met liefdevolle aandacht voor het detail.
Het is het verhaal van een leven, en tegelijkertijd een verhaal over de herinnering, het geheugen en , hoe kan het anders, het voorbijgaan van de tijd.
Pagina's
600
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.