Onze boeken

De stille diplomaat: Max van der Stoel: 1924-2011

Door Anet Bleich

Categorie
Politiek & Staatsinrichting
Boeknummer
#331308-VD22
Titel
De stille diplomaat: Max van der Stoel: 1924-2011
Auteur
Bleich, Anet
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : Balans
Jaar van uitgave
2018
ISBN10
9460038018
ISBN13
9789460038013
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele rode linnen band, stofomslag, illustraties voornamelijk in z/w (enkele in kleur), 8vo.
Samenvatting

Max van der Stoel was een diplomaat met een afkeer van diners, cocktailparty's en smalltalk. Hij was ook een internationale grootheid: als minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Den Uyl vocht hij voor het herstel van de democratie in Griekenland, Oost-Europa, Portugal en Chili. Na de ondergang van het Sovjetcommunisme bemiddelde hij in tal van nationalistische conflicten. Altijd achter de schermen, vaak met succes. Even discreet ging hij te werk bij zijn geslaagde poging om de 'foute' vader van Máxima te overreden weg te blijven bij haar huwelijk. Máxima bedankte hem daar later voor en verontschuldigde zich voor de vergoten tranen. Max van der Stoel was niet onomstreden. Linkse critici uit zijn eigen PvdA zetten hem weg als 'visieloze rechtse bal', Baltische nationa
... (Lees verder)listen maakten hem uit voor 'agent van het Kremlin'. Maar hij hield vast aan zijn streven ideaal en werkelijkheid dichter bij elkaar te brengen. Anet Bleich schetst in deze biografie het leven van een legendarische Nederlandse diplomaat die de confrontatie aandurfde met de Henry Kissingers en Saddam Hoesseins van deze wereld.
Pagina's
495
Conditie
Goed
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.