Onze boeken

Marjolijn van den Assem: Seelenbriefe *GESIGNEERD*

Door Jisca Nijlma e.a.

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#329120-KE27
Titel
Marjolijn van den Assem: Seelenbriefe *GESIGNEERD*
Auteur
Nijlma, Jisca & Marianne Vermeijden & Tom van As - en anderen
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Oosterhout : TAB Timmer Art Books
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9081013939
ISBN13
9789081013932
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrutke hardcover, (uitvouwbare) illustraties in kleur en z/w, ongepagineerd, 4to. Gesigneerd met opdrachtje door Marjolijn van den Assem op de titelpagina.
Samenvatting
Van 2000-2007 werkte Marjolijn van den Assem aan een onderzoek naar ”hersenstroom-beelden” bij correspondentie. Zij deed daar door middel van tekeningen, schilderijen, papieren- en plaatstalen beelden verslag van. Aanleiding was de correspondentie tussen Friedrich Nietzsche en Marie Baumgartner tussen 1874 en 1883.

Uitgangspunt is een veldboeket, geplukt in de heuvels boven Sorrento door een groepje geestverwanten waaronder Friedrich Nietzsche, als dank voor de Franse vertaling van een boek van Nietzsche door Marie Baumgartner.

Wanneer Marie het boeket ontvangt, de Italiaanse bloemengeur opsnuift en zich de omstandigheden realiseert waaronder die bloemen voor haar werden verzameld, schrijft ze een brief over heimwee naar het zijn onder gelijkgestemden.

Door het met kro
... (Lees verder)ontjespen overschrijven van delen van deze correspondentie, probeerde Marjolijn van den Assem de reikwijdte daarvan na te gaan. Door langs het vermeende wandelpad, op dezelfde dag maar 125 jaar later, een soortgelijk boeket te plukken, te drogen en tekenend weer tot leven te wekken, probeerde ze de boodschap van destijds te doorgronden.
Tekenend denken, de hand als seismograaf.
Pagina's
148
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.