Onze boeken

De voorbije vloot: verhalen en herinneringen van de laatste echte schippers

Door Hylke Speerstra

Categorie
Schepen & Scheepvaart
Boeknummer
#323946-XC7
Titel
De voorbije vloot: verhalen en herinneringen van de laatste echte schippers
Auteur
Speerstra, Hylke
Boektype
Paperback
Druk
3e druk
Uitgeverij
Amsterdam : Olympus
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9046701484
ISBN13
9789046701485
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, 8vo.
Samenvatting

Schipper en schippersvrouw, ruim en roef, schip en water,zee en land. Het een kan niet buiten het ander. Hoe zwaarde reis ook was en wat er ook was geladen en gelost, altijdwaren er verhalen bij. De vertellers waren de schippers. Zijzwalkten met hun tjalken, aken en schoeners over rivieren,kanalen en vaarten, over Zuiderzee, Wad en Oostzee. Onderzeil, vaak met vrouw en kinderen aan boord. Met dode enlevende lading, met turf, papier, terpaarde of paling, metpaarden of mest. Overdag of 's nachts, bij tij en ontij. Deze bijzondere Nederlandse maritieme geschiedenis uit detijd van onze (over)grootouders werd door Hylke Speerstravastgelegd. In de loop der jaren spoorde hij hoogbejaardeschippers op en documenteerde hun persoonlijke verhalen. Ze geven een boeiend beeld van het harde, ruige leve
... (Lees verder)nvan de laatste zeilende binnenschippers en kustvaardersen de beginnende motorvaart. Ook laat hij de onmisbareschippersvrouwen aan het woord. Het resultaat is eenbundel vol bonkige verhalen en onuitwisbare herinneringen.
Pagina's
301
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.