Onze boeken

Martiem verleden in beeld. Nostalgie (I)

Door Willem H. Moojen e.a.

Categorie
Schepen & Scheepvaart
Boeknummer
#279253
Titel
Martiem verleden in beeld. Nostalgie (I)
Auteur
Moojen, Willem H. & Leo Bersee
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Lanasta
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9086160387
ISBN13
9789086160389
Taal
Nederlands
Samenvatting
Nostalgie, neemt U mee terug in de tijd van het rijke verleden van de maritieme wereld. Een wereld die nog steeds veel
mensen aanspreekt. Wegdromen bij oude oceaanstomers, lijnschepen, coasters en echte wildevaartschepen die alle zeeën van de wereld bevoeren. Schepen die behoorden tot de vloot van bekende scheepvaartmaatschappijen, maar ook de minder bekende zwoegers.
We zien ze voorbij komen in moeilijke omstandigheden en in al hun glorie. Allebei onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De passagiersschepen waren prachtig ingericht met de duurste houtsoorten en het fijnste serviesgoed. De tijd van Jugendstil en Art Noveau was nog volop aanwezig.
Passagiers waanden zich in een kompleet andere wereld en dansten de Charleston met volle overgave. De accommodatie van vrachtschepen was n
... (Lees verder)og volop afgewerkt met teakhout en koper. Navigeren zonder radar kon nog maar zonder sextant was dit haast onmogelijk. Rederijen gaven de fraaiste brochures uit om passagiers te lokken om maar vooral te boeken op hun schepen voor een transatlantische overtocht, een reis naar de Gordel van Smaragd, een cruise of om arme landverhuizers te vervoeren naar de lonkende onbekende nieuwe wereld.

Na de Eerste Wereldoorlog was er een korte opleving, maar al snel kwam er een nieuwe oorlogsdreiging die de wereld en ook de scheepvaart drastisch zou veranderen.
Pagina's
128
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.