Onze boeken

Armando: tussen het weten en begrijpen

Door Antoon Melissen e.a.

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#322300-KA31
Titel
Armando: tussen het weten en begrijpen
Auteur
Melissen, Antoon (redactie) & Yvonne Ploum & Anke Hervol
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Rotterdam : Nai010 Uitgevers
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9462081859
ISBN13
9789462081857
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, illutstraties in kleur en z/w, 4to.
Samenvatting
Langzamerhand ben ik gaan begrijpen dat je niet moet schrijven of schilderen wat je weet. Je zou datgene moeten schrijven of schilderen wat zich tussen het weten en begrijpen verbergt. Een kleine aanduiding, een wenk is mogelijk, een vermoeden, meer niet, en dat is al heel wat.
Armando
Deze monumentale monografie is gewijd aan een van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa. Armando (1929) werkt al tientallen jaren aan een oeuvre waarin thema's als melancholie, (on)macht en het ongemakkelijk samengaan van schoonheid en kwaad een belangrijke rol spelen. Met een uiterst persoonlijk beeldend én literair oeuvre behoort hij sinds het eind van de jaren vijftig als beeldend kunstenaar, dichter-schrijver en later ook als televisie- en theatermaker tot een voorhoede van artistie
... (Lees verder)ke vernieuwers.
Met ruim 250 afgebeelde werken en vier rijk geïllustreerde essays geeft deze publicatie een breed overzicht van Armando's oeuvre. Hiermee wordt voor het eerst en in de volle breedte een zes decennia omvattend uniek en veelzijdig kunstenaarschap ontsloten.
Pagina's
272
Conditie
Goed
Prijs
€ 45,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.