Onze boeken

Maria Austria, fotografe

Door Martien Frijns

Categorie
Fotografie (Kunst)
Boeknummer
#319554-VG16
Titel
Maria Austria, fotografe
Auteur
Frijns, Martien
Boektype
Gebonden hardcover
Druk
1e druk
Uitgeverij
Enschede: AFdH Uitgevers
Jaar van uitgave
2018
ISBN10
9072603893
ISBN13
9789072603890
Taal
Nederlands
Beschrijving
originele ebdrukte hardcover, rijk geïllustrerd met foto's in kleur en z/w, 8vo.
Samenvatting
Drie jaar deed Martien Frijns diepgravend onderzoek in het Maria Austria Instituut en in het Stadsarchief Amsterdam. Het leidde tot de herontdekking van het verrassend veelzijdige en omvangrijke oeuvre van Maria Austria, een van de belangrijkste fotografen van Nederland in de 20ste eeuw. Zij was een veelgevraagd theaterfotografe, maar ook een briljant reportage-, straat- en portretfotograaf. Ze werd geboren in Wenen maar woonde en werkte tussen 1937 en 1975 in Amsterdam.

Tijdens haar leven waren Austria's foto's zeer gewild. Ze verschenen regelmatig in dag- en weekbladen, tijdschriften, programmaboeken en jaaroverzichten. In tegenstelling tot haar vakbroeders heeft zij geen fotoboeken met eigen werk nagelaten. Er verschenen weliswaar twee thematische bundels in 1976 en 2001, maar dit bo
... (Lees verder)ek is het eerste breed opgezette overzichtswerk van haar fotografie, met een groot aantal historische fotoreportages die tot nu toe weinig of niet bekend waren, zoals haar reportage over Het Achterhuis, over Terugkerende joden uit Westerbork, over De Watersnoodramp, het Joodse kinderkamp Ilaniah, Nijmegen in verval, Josephine Baker en twee Isräel-reportages.
Pagina's
767
Conditie
Goed
Prijs
€ 65,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.