Onze boeken

Het Deelerwoud: wild en bijster land

Door Martien Frijns e.a.

Categorie
Gelderland
Boeknummer
#320297-VG22
Titel
Het Deelerwoud: wild en bijster land
Auteur
Frijns, Martien & Machiel Bosch
Boektype
Paperback
Druk
1e druk
Uitgeverij
Enschede/Doetinchem : AFdH Uitgevers
Jaar van uitgave
2016
ISBN10
9072603540
ISBN13
9789072603548
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, geïllustreerd met (paginagrote) kleurenfoto's, 8vo.
Samenvatting

Waar ontmoet je wilde dieren? Lees en bezoek Het Deelerwoud... In Het Deelerwoud - Wild en bijster land verkennen zeven mannen dit natuurgebied, dat midden op de Veluwe ligt. Natuurmonumenten verwierf het gebied in 1967 na een zeer succesvolle landelijke actie - een van de eerste grote publieksacties voor natuurbehoud in Nederland. Het Deelerwoud is een bijzonder gebied. Sinds 2001 worden hier de dam- en edelherten niet meer afgeschoten. Ruim tien jaar later geldt voor de wilde zwijnen hetzelfde. In dit prachtig geïllustreerde en leerzame boek wandelt de lezer mee met natuurbeheerder Machiel Bosch, filosoof Clemens Driessen en schrijver en natuurliefhebber Martien Frijns. Wat zien we, waarover horen we, waarover wordt er gedacht? De wandeltochten door het Deelerwoud roepen vragen op
... (Lees verder) over onder andere 100%-wildgarantie, geluidshinder, lerend beheren, fauna versus flora, de Amsterdamse Waterleidingduinen, de Oostvaardersplassen, charismatische relaties in de natuur, safari-joggen, de Hooglander en het Heck-rund, de raaf en de uil, rewilding en natuur in de oksels van de snelwegen. Maar ondertussen leert de lezer ook zeker twaalf soorten poep kennen.
Pagina's
309
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.