Onze boeken

De Prinses Julianakazerne: de geschiedenis van een markant Haags bouwwerk

Door Michael van der Zee e.a.

Categorie
Zuid-Holland
Boeknummer
#318032-KN4
Titel
De Prinses Julianakazerne: de geschiedenis van een markant Haags bouwwerk
Auteur
Zee, Michael van der & Joep van Hoof
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Boom
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9085063450
ISBN13
9789085063452
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, veel illustratie sin kleur, 4to.
Samenvatting
Aan de rand van de Haagse wijk Clingendael staat een gebouw dat qua uiterlijk wat on-Nederlands aandoet. Dat laatste hangt nauw samen met de oorspronkelijke bestemming; het complex werd namelijk in 1942 opgetrokken om dienst te doen als Polizeikaserne. Na de bevrijding kwam het in handen van de Koninklijke Landmacht, die hier haar hoofdkwartier vestigde. Deze functie heeft het gebouw, dat in 1948 officieel Prinses Julianakazerne ging heten, behouden tot de opheffing van de Landmachtstaf in september 2005. Sindsdien is hier een deel van de Bestuursstaf van het Ministerie van Defensie gehuisvest.

Behalve aan de geschiedenis van het gebouw besteedt dit boek tevens aandacht aan het orgaan dat sinds november 1945 vanuit de kazerne de directie over de landmacht voerde. Deze publicatie is de e
... (Lees verder)erste uitgave in een nieuwe, populair-wetenschappelijke reeks van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH), dat medio 2005 is ontstaan door de samenvoeging van de historische diensten van de krijgsmacht.
Pagina's
83
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.