Onze boeken

Sproken fairy tales

Door Christie van der Haak

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#308331-KK8
Titel
Sproken fairy tales
Auteur
Haak, Christie van der
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Den Haag : Stroom
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9490322601
ISBN13
9789490322601
Taal
Nederlands, Engels
Beschrijving
Original gilt decorated boards, ribbon marker, profusely illustrated in colour, texts in Dutch and English, 4to.
Samenvatting
Dit boek documenteert 35 jaar werk van beeldend kunstenaar Christie van der Haak, aan wie dit jaar de Ouborgprijs 2015 wordt uitgereikt. Van der Haak is van huis uit schilder en ging later stoffen ontwerpen die als autonome kunstwerken kunnen functioneren maar ook als bekleding, wandbespanning, tafelkleden e. d. Zij opereert in het spanningsveld tussen kunst en design maar die categorieën zijn voor haar op zich van weinig betekenis. "Alles heeft structuur", zegt ze, en ook: "Alles heeft een ziel." In de laatste jaren houdt ze zich bezig met het transformeren van ruimtes zoals museumzalen, die ze een nieuwe betekenis verleent met haar typerende vocabulaire van exuberante, oogverblindende kleuren en complexe, steeds veranderende patronen op een groot aantal twee- en ... (Lees verder)driedimensionale objecten. Haar werk is als een sprookje: aantrekkelijk, verleidelijk, beeldschoon zelfs, maar nooit zonder dieper verborgen betekenislagen, waarbij ze put uit de (kunst)geschiedenis, de mythologie, wat er zoal omgaat in de maatschappij en meer in het algemeen alles wat ze in haar leven tegenkomt. 'Christie van der Haak. Sproken

Fairy Tales' verschijnt onder redactie van Jane Huldman en Philip Peters, ontwerp en beeldredactie: Studio Renate Boere met tekstbijdragen van Christie van der Haak, Eline van der Haak, Philip Peters, Anke Roder, Arno van Roosmalen, Nicole Roepers en Wilma Sütö. Het boek is uitgegeven door Jap Sam Books & Stroom Den Haag.
Pagina's
403
Conditie
Goed
Prijs
€ 60,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.