Onze boeken

Kunst en beweging: vijftig jaar Federatie van Kunstenaarsverenigingen

Door Donald Bleijleve

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#299341
Titel
Kunst en beweging: vijftig jaar Federatie van Kunstenaarsverenigingen
Auteur
Bleijleve, Donald (redactie)
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Abcoude : Uitgeverij Uniepers
Jaar van uitgave
1996
ISBN10
9068251724
ISBN13
9789068251722
Taal
Nederlands
Beschrijving
Oorspronkelijk omslag, illustraties in z/w, 4to.
Samenvatting

Juist in een tijd waarin beleidmakers steeds vaker niet alleen het kunstbeleid bepalen, maar direct of indirect ook de inhoud van kunst, is het goed eens stil te staan bij de rol die kunstenaars zelf vervullen ten aanzien van beleid. Het vijftigjarig jubileum van de Federatie van Kunstenaarsverenigingen vormde een goede aanleiding tot een geschiedschrijving daarvan. "Kunst en Beweging" geeft het kleurrijke verslag van hoe kunstenaars hun belangen bundelen om invloed uit te oefenen op overheid en maatschappij. Het biedt een kijkje in de keuken van vaak ontstuimige vergaderingen, van confrontaties met ministers, van acties die gevoerd zijn en van het vele lobbywerk dat voor en achter de schermen plaatsvond. Daarbij zijn de gebeurtenissen binnen de Federatie en de daarbij aangeslo
... (Lees verder)ten verenigingen zo veel mogelijk geplaats in het ruimere perspectief van de cultuur en de tijd waarin zij speelden.
Pagina's
80
Conditie
Goed
Prijs
€ 7,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.