Onze boeken

De regel van de liefde: over de volgelingen van Augustinus

Door Dr. Martijn Schrama

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#298548
Titel
De regel van de liefde: over de volgelingen van Augustinus
Auteur
Schrama, Dr. Martijn
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Kampen : Ten Have
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9025957056
ISBN13
9789025957056
Taal
Nederlands
Samenvatting

In de 12e en 13e eeuw ontstonden talrijke eremietengroeperingen: mensen die zich voorbij de grens van de bewoonde wereld terugtrokken om meer aandacht aan God en hun ziel te kunnen schenken. Zij volgden de Regel van de kerkvader Augustinus. I 1256 werden veel van die groepjes door paus Alexander IV verenigd tot de Orde der Augustijnen. Deze kloosterorde zou een rol spelen in de pastorale zorg in de opkomende steden en in de beoefening van de theologie. 750 jaar na de Grote vereniging of Magna Unio verschijnt De regel van de liefde. Martijn Schrama schrijft over Augustinus, zijn leven en werk, zijn monnikenregel, zijn volgelingen en hun spiritualiteit, met name speciale aandacht voor de geschiedenis van de Augustijnen in de Lage Landen. De blik is niet alleen op het rijke verleden gericht
... (Lees verder) - er lopen ook lijnen naar de toekomst. Dr. Martijn Schrama (1944) is lid van de Orde der Augustijnen. Hij doceerde geschiedenis van theologie en spiritualiteit in Amsterdam en Utrecht. Sinds 1989 is hij verbonden aan het Augustijns Instituut te Eindhoven.
Pagina's
270
Conditie
Goed — Rug iets verkleurd.
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.