Onze boeken

Leo Vroman tekenaar

Door Leo Vroman

Categorie
Grafiek & Tekeningen
Boeknummer
#297046
Titel
Leo Vroman tekenaar
Auteur
Vroman, Leo
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam : Uitgeverij Weesperzijde
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
9490647012
ISBN13
9789490647018
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele linnen band, illustraties in kleur en z/w, 8vo.
Samenvatting

Leo Vroman is in Nederland vooral bekend als dichter ('Liever heimwee dan Holland'). Maar hij heeft ook zijn leven getekend. Net zoals in zijn poëzie ontvouwt hij in zijn tekeningen een volstrekt eigen beeldtaal waarbij zijn liefdevolle verwondering over het leven voorop staat. Ter gelegenheid van zijn vijfennegentigste verjaardag op 10 april 2010 is het boek Leo Vroman Tekenaar verschenen. Het werk van Vroman is in alle opzichten rijk, met een grote diversiteit in beeld en techniek: cartoons, strips, zelfportretten, tekeningen uit zijn kampdagboek, geïllustreerde gedichten, vluchtige krabbels voor zijn vrouw Tineke, computertekeningen en de complexe 'subway drawings' die hij tijdens zijn dagelijkse reis van en naar de universiteit in New York maakte. Niet alleen treedt nu vrij
... (Lees verder)wel voor het eerst de tekenaar Leo Vroman naar voren, bijzonder is tevens dat hij als 'ik figuur' de kijker persoonlijk meeneemt door zijn boek. Het is een verrassend, speels, maar ook ontroerend boek. Een boek dat recht doet aan de sprankelende veelzijdigheid van Vroman. Een bladerboek waarbij de beelden het verhaal vertellen.
Pagina's
-
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.