Onze boeken

De mooiste gedichten uit Hollands Maandblad

Door Leo Vroman

Categorie
Poëzie
Boeknummer
#287353
Titel
De mooiste gedichten uit Hollands Maandblad
Auteur
Vroman, Leo
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Druk
5e druk
Uitgeverij
Amsterdam : Nieuw Amsterdam
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9046804046
ISBN13
9789046804049
Taal
Nederlands
Beschrijving
Linnen band met goudopdruk, leeslint, stofomslag, met tekeningen van Iris le Hütte, 8vo.
Samenvatting
De legendarische 'Hollands Maandblad-reeks' is terug. Ooit publiceerden onder anderen J. M. A. Biesheuvel, Kees Ouwens, Oek de Jong, Hermine de Graaf en Kester Freriks in deze succesvolle reeks, die onder redactie stond van K. L. Poll.
De traditie van bijzondere boekuitgaven die voortkomen uit het rijke aanbod van medewerkers van Hollands Maandblad wordt nu voortgezet. De reeks is met grote zorg vormgegeven en staat thans onder redactie van Bastiaan Bommeljé. Elk deel is geïllustreerd met tekeningen van kunstenaars wier werk regelmatig in Hollands Maandblad te bewonderen valt.

Het eerste deel van de reeks bevat een ruime keuze uit de meer dan 200 gedichten die Leo Vroman tussen 1960 en 2006 in Hollands Maandblad heeft gepubliceerd en die voor een aanzienlijk deel nooit eerd
... (Lees verder)er gebundeld zijn. De fascinerende selectie toont de constante kwaliteit van de persoonlijke, speelse, fantasierijke, liefdevolle en altijd nieuwsgierige poëzie van P. C. Hooftprijswinnaar Vroman.

De bundel is verlucht met tekeningen van Iris Le Rutte (1960), die onder meer de VSB Poëzieprijs, de IJ-prijs en de Blijven Applaus Prijs ontwierp en ook de spraakmakende dromedarissen aan de Amsterdamse Wibautstraat plaatste. Solotentoonstellingen van haar werk zijn onder meer georganiseerd in het Singer Museum en in Museum Beelden aan Zee. Zij is sedert 1996 medewerkster van Hollands Maandblad.
Pagina's
158
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.