Onze boeken

Attachment+ onzekerheid als rijkdom

Door Roland Patteeuw

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#294836
Titel
Attachment+ onzekerheid als rijkdom
Auteur
Patteeuw, Roland
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Tielt : Lannoo
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9020947184
ISBN13
9789020947182
Beschrijving
Original wrappers, richly illustrated in colour, 8vo.
Samenvatting

* Publicatie naar aanleiding van de openingstentoonstelling van Brugge 2002, Culturele Hoofdstad van Europa
*
Werken van internationaal bekende hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland
*
Nooit eerder getoonde werken die stuk voor stuk afkomstig zijn uit privé-collecties
Attachment+ is de openingstentoonstelling van Brugge 2002, culturele hoofdstad van Europa. Deze tentoonstelling is niet alleen om die reden zeer bijzonder, maar ook omdat het de enige tentoonstelling van Brugge 2002 is over hedendaagse kunst. Attachment+ is het antwoord van Roland Patteeuw van de Kunsthalle Lophem op de opvallende afwezigheid van een hedendaagse kunstscene in Brugge. Patteeuw brengt een enorm grootschalig project: er worden werken tentoongesteld van meer dan 60 kunstenaars van over de
... (Lees verder) hele wereld, allen grote namen van de internationale hedendaagse kunstwereld. Ook toonaangevende Belgische kunstenaars zoals Leo Copers, Panamarenko, Jef Geys en Guillaume Bijl nemen deel aan het project.
Alle tentoongestelde werken hebben gemeenschappelijk dat ze afkomstig zijn uit privé-verzamelingen, wat betekent dat de meeste nog nooit eerder aan het publiek zijn getoond.
Het boek dat verschijnt naar aanleiding van de tentoonstelling is uiteraard een catalogus - de getoonde werken worden erin besproken, en vanwege het formaat is het een handige gids doorheen de tentoonstelling - maar tegelijkertijd is het ook meer dan dat: niet alleen de tentoongestelde werken worden aangehaald, maar ook de rest van het oeuvre van de artiesten in kwestie. Bovendien wordt alles in een breder kader geplaatst: 'Wat is de stand van zaken in de hedendaagse internationale kunstwereld?' en 'Hoe denken kunstenaars over kunst aan het begin van de 21ste eeuw?' Het boek biedt kortom een (alfabetisch) overzicht van wie of wat in is vandaag de dag - who's hot and who's not? - in een lay-out die perfect aansluit bij dit onderwerp.
Pagina's
255
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.