Onze boeken

Juul

Door Juul van den Heuvel

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#289988
Titel
Juul
Auteur
Heuvel, Juul van den
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Noordwijk : Stichting Hollart Foundation
Jaar van uitgave
2001
ISBN10
9080628212
ISBN13
9789080628212
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele hardcover, illustraties in kleur en z/w.
Samenvatting
Juul van den Heuvel (1959) ontving haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. In 1999 werd zij uitverkoren als een van de tien kunstenaars die in de ogen van de landelijke kunstkritiek een bijzondere bijdrage leveren aan de huidige Nederlandse beeldende kunst. In 2001 ontving zij de Jacob Hartoghprijs van het Schilderkunstig Genootschap Pulchri Studio te den Haag.
Het boek 'Juul', vrucht van een even creatieve als innovatieve samenwerking tussen de kunstenaar en ontwerpster Esther de Vries, vormt een venster naar de binnenwereld van een kunstenaar die in grote bescheidenheid ons een blik gunt op haar poëtische en sensitieve verbeelding van vreugde en verdriet, van leven en dood, van humor en fantasie. Het sprookjesachtige, dichterlijke maar ook extravagante strekt z
... (Lees verder)ich uit tot de teksten van Harrie Geelen, Hennie van der Louw en Jurriaan van Hall, waarmee dit boek bij uitstek een 'juulboek' is geworden.
Pagina's
-
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.