Onze boeken

Rotterdamse juristen uit vijf eeuwen

Door G.Chr. Kok

Categorie
Zuid-Holland
Boeknummer
#284503
Titel
Rotterdamse juristen uit vijf eeuwen
Auteur
Kok, G.Chr.
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Hilversum, Verloren
Jaar van uitgave
2000
ISBN10
9087040903
ISBN13
9789087040901
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele groene linnen band met zilveropdruk, stofomslag, leeslint, illustraties in kleur en z/w, 8vo. Historische publicaties Roterodamum 172.
Samenvatting

Op de Coolsingel in Rotterdam staan standbeelden van drie befaamde juristen: Johan van Oldenbarnevelt, Hugo de Groot en Gijsbert Karel van Hogendorp. Dit inspireerde oud-hofpresident en amateurhistoricus G. Chr. Kok om een boek te schrijven over een veertigtal juristen dat de afgelopen eeuwen werkzaam is geweest in Rotterdam. Kok heeft ernaar gestreefd om naast de eerder genoemde stadspensionarissen zowel juristen uit verschillende juridische beroepen als uit het bedrijfsleven te portretteren. In zijn boek heeft hij biografieën opgenomen van onder andere de bankiers Marten, Mees en Van der Mandele, NRC-hoofdredacteur Van der Hoeven, burgemeester Oud, de notarissen Nauta sr. en Treurniet, kinderrechter Hudig, advocaat/minister Donker, zeerechtkenner Schadee, rechtbankpresident Reuder
... (Lees verder), de advocaten Nolst Trenité sr., Drost en Dutilh, hoogleraar/dekaan Sanders en bedrijfsjurist Drion. Dit fraai geïllustreerde boek geeft een boeiende inkijk in het verleden van juridisch Rotterdam.
Pagina's
420
Conditie
Goed — Naam/adres-stempel en datum op schutblad.
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.