Onze boeken

Alles is gekleurd. Omzwervingen in de kunst

Door Joost Zwagerman

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#274193
Titel
Alles is gekleurd. Omzwervingen in de kunst
Auteur
Zwagerman, Joost
Boektype
Paperback
Druk
5e druk
Uitgeverij
Amsterdam, De Arbeiderspers
Jaar van uitgave
2011
ISBN10
9029573821
ISBN13
9789029573825
Taal
Nederlands
Samenvatting
Wat bezielde de vrouw die haar lippen rood stiftte en in een museum in Frankrijk een volmaakt wit schilderij een kus gaf? Hoe voelt het om op een wolk te staan? Waarom noemde Marcel Duchamp zichzelf een ontsnappingskunstenaar? Kun je een roman over `bestendig geluk schrijven? Waarom vindt Marlene Dumas dat je een beetje bang moet zijn voor wat je zelf maakt? Bestaat er lichtgevend zwart? In welke straat maakt het heelal een bocht?
In Alles is gekleurd maakt Joost Zwagerman talrijke omzwervingen in de kunst, literatuur en popcultuur. Over de kopie als kunstvorm. Over Parijs versus New York. Over `patiënt Vincent van Gogh. Over God en de gewone man. Over de grappen van Nabokov. Over sabotage in de kunst. Over Hopper. Over Campert. Over het diamanten doodshoofd van Damien Hirst. Over he
... (Lees verder)t leed én het feest dat leven heet. En over nog veel meer, met als verbindend motto het korte gedicht van K. Schippers: `Als je goed om je heen kijkt / zie je dat alles gekleurd is.

Joost Zwagerman publiceerde meer dan vijfentwintig boeken, waaronder de romans Vals licht en De buitenvrouw. Zijn vorige essaybundel Transito bereikte de shortlist van de AKO Literatuurprijs. In 2008 ontving hij voor zijn gehele oeuvre de Gouden Ganzenveer.
Pagina's
386
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.