Onze boeken

Stemmen uit het Laagland. Gedichten

Door Stefaan van den Bremt

Categorie
Poëzie
Boeknummer
#264560
Titel
Stemmen uit het Laagland. Gedichten
Auteur
Bremt, Stefaan van den
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Tielt, Lannoo
Jaar van uitgave
2001
ISBN10
9020943138
ISBN13
9789020943139
Taal
Nederlands
Samenvatting
* Het technisch meesterschap van een gereputeerd dichter
*
"Poëzielezers aller Nederlanden, sluit deze Vlaming in uw hart!" (Piet Gerbrandy)
In een van de reeksen uit deze nieuwe bundel van Stefaan van den Bremt staat de zoektocht naar de eigen herkomst centraal. De verbondenheid met het land waar je geboren en getogen bent, het is een van de grote thema's uit de wereldliteratuur. Het onderwerp heeft een haast verpletterende uitwerking op wie het aandurft erover te schrijven. Zeker vandaag, na een eeuw waarin aan elke collectieve vorm van zelfverheerlijking een bijna onuitwisbare smet is gaan kleven.
Wat doet een Vlaams dichter die het thema "vaderland" aanvat? Hij wordt bekropen door de meest tegenstrijdige gevoelens, die hij wanhopig een stem probeert te geve
... (Lees verder)n. Hem valt op dat het woord "Vlaanderen" een meervoud is. De kinderen van dat land kunnen niet met slechts één stem spreken. In de dichter gaan stemmen op die twisten met elkaar, die elkaar het recht betwisten om namens al die andere te spreken.
Pagina's
62
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.