Onze boeken

Het huis van mijn moeder. Een Egyptisch-Nederlandse familiegeschiedenis

Door Maria Farag

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#257061
Titel
Het huis van mijn moeder. Een Egyptisch-Nederlandse familiegeschiedenis
Auteur
Farag, Maria
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Thomas Rap
Jaar van uitgave
2020
ISBN10
9400405863
ISBN13
9789400405868
Taal
Nederlands
Samenvatting
Een zoektocht naar identiteit

Nadat Maria's grootvader is overleden, komen bij het opruimen van zijn appartement in Caïro brieven tevoorschijn. Het blijken brieven te zijn die haar Egyptische grootouders elkaar schreven tijdens hun verloving in 1940. Tot Maria's grote verrassing deden ze dat in het Engels. En waarom drong haar grootvader er bij zijn kinderen zo op aan om Egypte te verlaten? Was dat omdat ze christelijk waren en elders betere kansen zouden hebben? Wat waren zijn verwachtingen bij hun vertrek? Op zoek naar antwoorden, besluit Maria een reis te maken door het land van haar familie. Haar moeder gaat met haar mee. Terwijl Maria zich tijdens de reis steeds meer thuis gaat voelen, blijkt het land voor haar moeder ingrijpend veranderd. Het huis van mijn moeder is het verha
... (Lees verder)al van een verscheurde familie en een land dat de afgelopen decennia ingrijpende sociaal-politieke en religieuze veranderingen onderging. Een geschiedenis die niet alleen haar moeders leven heeft bepaald, maar ook Maria's eigen leven heeft gevormd.
Pagina's
351
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.