Onze boeken

Hartstochtjes

Door Kees van Kooten

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#258492
Titel
Hartstochtjes
Auteur
Kooten, Kees van
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam, De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9023468988
ISBN13
9789023468981
Taal
Nederlands
Samenvatting
In Hartstochtjes laat Kees van Kooten zien hoe schilderijen, boeken, muziek, cartoons en vele historische gebeurtenissen onlosmakelijk verbonden zijn geraakt met zijn persoonlijke herinneringen en verbeelding. Een houtsnede van Frans Masereel kust een dierbare jeugdherinnering wakker, de fantasie over een minuscuul meisje: `een dinky toy van een Playmate, ze mag mee naar de schouwburg en ze klimt als een paaldanseresje in mijn vulpen alles wekt Van Kootens fantasie. Uit hartstochtelijke liefde voor hun werk onderneemt hij de terugreis naar overleden kunstenaars als Hendrik Valk, César Domela en Duane Hanson, maar ook schrijft hij over de vergeten dadaïst Gras Heyen, over spectaculaire legpuzzels uit 1926, over het vergeten satirische tijdschrift L Assiette au Beurre, over `gebo... (Lees verder)toxte kleuren in de Franse dorpen, over de tekenkunst van zijn kleinzoon en over de onvermijdelijke struikelpartijen bij zijn eigen artistieke pogingen alles rijkelijk geïllustreerd. Scherpzinnig en met humor balanceert Kees van Kooten tussen kunst en leven, maar altijd toont hij zich een hartstochtelijk levenskunstenaar.

`Het beste is Van Kooten als hij over zichzelf vertelt, dan is hij volgens mij natuurleuk , om zijn eigen woorden te gebruiken.' Jessica Durlacher
Pagina's
215
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.