Onze boeken

Het schandaal van het seizoen

Door Sophie Gee

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#256892
Titel
Het schandaal van het seizoen
Auteur
Gee, Sophie
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Prometheus
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9044610406
ISBN13
9789044610406
Taal
Nederlands
Samenvatting
Dangerous Liaisons in Londen tijdens de 18e eeuw. Het schandaal van het seizoen is een unieke historische roman, gebaseerd op een waar verhaal. Het verhaal speelt zich af in Londen, waar de straten 's nachts tot leven komen. Het is een wereld vol mysteriën, gemaskerde bals, uiterlijke schijn, geld, avances en risico's. Een briljant, snedig en erotisch modern liefdesverhaal.
We maken kennis met de oogverblindende Arabella Fermor, die verleid wordt door de onweerstaanbare Robert Petre, baron van Ingatestone. Voor Arabella zitten er risico's aan hun verhouding. De raadselachtige, katholieke baron spant namelijk samen tegen de protestantse koningin Anne en zal zonder twijfel worden opgehangen als de samenzwering uitkomt.

Het verhaal van Arabella en Lord Petre wordt verteld door de man
... (Lees verder) die in het werkelijke leven één van de grootste kunstenaars van zijn tijd zou worden: de gehandicapte dichter Alexander Pope, die vanuit het Engelse platteland naar Londen reist om daar beroemd te worden. In werkelijkheid doet hij dat met een satirisch gedicht, 'The rape of the lock', dat het gevaarlijke liefdesavontuur op satirische wijze becommentarieert, en dat nog steeds tot de meest gelezen Engelse gedichten behoort.

Het schandaal van het seizoen is een onweerstaanbaar, geraffineerd en opwindend debuut dat het Engeland van de achttiende eeuw op schitterende wijze tot leven roept.
Pagina's
318
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.