Onze boeken

En iedereen doet me aan iemand anders denken: gedichten

Door Frank Diamand

Categorie
Poëzie
Boeknummer
#256749
Titel
En iedereen doet me aan iemand anders denken: gedichten
Auteur
Diamand, Frank
Boektype
Paperback
Druk
2e druk
Uitgeverij
Amsterdam, Amphora Books
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9064460817
ISBN13
9789064460814
Taal
Nederlands
Samenvatting

Frank Diamand (1939, Amsterdam), filmmaker en dichter debuteerde in 1986 bij uitgeverij Van Gennep met de bundel Wie wil er nu met Hitler in de tobbe in 1989 gevolgd door uit, Het Centraal Museum van het Gevoel. Amphora Books gaat die opnieuw uitgeven. Sindsdien verschenen alleen vertalingen van zijn poëzie in het Engels en Spaans. Zijn nieuwste film Als de herinnering komt, een film over Saul Friedländer ging september 2012 in première. Herinnering, met name die aan WOII, is ook een steeds terugkerend thema in zijn poëzie. Zoveel jaar na dato I Toen we samen waren mijn ouders en ik - er waren tijden dat wij wel en dat wij niet samen waren - hoe sliepen zij dan? Ik vermoed als lepeltjes in een doosje. En ik dan aan hun voeteneinde? Lagen zij op hun linkerzij of op h
... (Lees verder)un rechter? Gaven zij elkaar een teken als zij zich wilden omdraaien? Wilden zij dat nog wel? En wat gebeurde er dan met mij als dat gebeurde? Golfde het hout onder hun gewicht? Was het steviger en zwaarder dan zij? Lag ik op mijn rug of op mijn linkerzij of op mijn rechter? Wat mij uit mijn slaap houdt is dat ik het niemand meer kan vragen.
Pagina's
68
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.