Onze boeken

Wie wil er nu met Hitler in de tobbe? Gedichten / Who'd like to share a tub with Hitler? Poems

Door Frank Diamand

Categorie
Poëzie
Boeknummer
#256748
Titel
Wie wil er nu met Hitler in de tobbe? Gedichten / Who'd like to share a tub with Hitler? Poems
Auteur
Diamand, Frank
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Amphora Books
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9064460876
ISBN13
9789064460876
Taal
Nederlands, Engels
Beschrijving
77+66p. Draaiboek / Turn-around-book with English translatkion on otbher side.
Samenvatting
Frank Diamand, filmmaker en dichter (Amsterdam, 1939) debuteerde in 1986 met de gedichtenbundel Wie wil er nu met Hitler in de tobbe?

De pers daarover toen: 'De gedichten (....) zijn met grote zorgvuldigheid geschreven, anecdotisch weliswaar, maar zeer bevangen door een allesomvattend thema´ (André Matthijse in De Haagsche Courant) en '(....) daar waar de feitelijkheden van de wereld samenvallen met zijn persoonlijke achtergrond, namelijk in de macabere Joodsche geschiedenis van de 20ste eeuw, weet Diamand te overtuigen.' Frank Ligtvoet in de Volkskrant).

Sindsdien publiceerde hij de bundels uit het Centraal Museum van het gevoel - Van Gennep Amsterdam, 1989; de tweetalige Dante's hel is geen vakantiefolder / Dante's Inferno is no holiday brochure - Essential Arts 2007 e
... (Lees verder)n En iedereen doet me aan iemand anders denken - Amphora Books Amsterdam, 2013.

In zijn meest recente documentaire, 'Als de herinnering komt, een film over Saul Friedländer' (2012), gaat Diamand voor het eerst, in film, in op dat allesomvattende thema van de uitroeiing van het Europese Jodendom, dat de achtergrond vormt van Wie wil er nu met Hitler in de tobbe? Een bundel die wij met veel plezier opnieuw - en nu uitgebreid met de vertaling in het Engels - uitgeven.
Pagina's
-
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.