Onze boeken

Een samenspel van geloof en liefde. Brieven en geestelijk testament van de eerste Nederlandse jezuiet

Door Petrus Canasius

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#255369
Titel
Een samenspel van geloof en liefde. Brieven en geestelijk testament van de eerste Nederlandse jezuiet
Auteur
Canasius, Petrus
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Kampen, Kok
Jaar van uitgave
1997
ISBN13
978902428949
Taal
Nederlands
Samenvatting

In 1597 overleed in het Zwitserse Fribourg de eerste Nederlandse Jezuïet, Petrus Canisius of Peter Kanis, in 152 1 te Nijmegen geboren. Op talloze manieren heeft hij in het Europa van de zestiende eeuw gepoogd de katholieke Kerk van binnenuit te hervormen. In een tijdperk van geweld onderscheidde hij zich als een man van gematigdheid. Hij was een van de grondleggers van de katholieke pers, en de eerste jezuïet die een boek publiceerde. In deze bundel arrangeert Paul Begheyn een intrigerende ontmoeting met Canisius via een bloemlezing uit zijn talrijke brieven. De 56 brieven, elk voorafgegaan door een korte inleiding, bieden een veelzijdig beeld van de persoon en het werk van Canisius. Behalve de brieven bevat deze bundel ook het onlangs teruggevonden geestelijk testament van Pe
... (Lees verder)trus Canisius. Gezamenlijk bieden deze autobiografische documenten inzicht in de spiritualiteit van deze Nederlandse heilige.
Pagina's
168
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.