Onze boeken

Een Frans leven

Door Jean-Paul Dubois

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#254340
Titel
Een Frans leven
Auteur
Dubois, Jean-Paul
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, De Arbeiders
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9029562404
ISBN13
9789029562409
Taal
Nederlands
Samenvatting

Paul Blick woont alleen, heeft twee kinderen en een kleinzoon. Hij herinnert zich zijn leven, dat gelijk op is gegaan met de tweede helft van de twintigste eeuw. Hij een kind van de Vijfde Republiek, zoals die op 8 januari 1958 gestalte kreeg door De Gaulle. Een beladen datum, want die dag kregen zijn ouders ook te horen dat zijn oudste broer was overleden. Blikcs leven valt samen met dat van een Frankrijk dat na De Gaulle vertrouwt op Pompidou, en na de tweede helft van de jaren zeventig op Giscard en vervolgend op Mitterand. Langs die grote lijnen voltrekt zich het persoonlijk leven van Blick, zoon van een Simca-dealer in Toulouse. Hij ontdekt de geneugten van de seks, doet wat wazige studies, komt terecht in de sportjournalistiek, trouwt met de dochter van zijn baas en ziet zijn leven
... (Lees verder) sluipenderwijs, ook door eigen toedoen, in het honderd lopen. Een aaneenschakeling van rampspoed (een beurskrach, een faillissement, een dodelijk ongeluk, waanzin) maakt dat deze Franse komdie die een ontknoping krijgt die een klassieke tragedie waardig is. Komisch, droevig, ontroerend, twintigste-eeuws, doordrenkt van l'air du temps.
Pagina's
312
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.