Onze boeken

Oorlog lost nooit iets op. Opstellen over Europese geschiedenis

Door H.L. Wesseling

Categorie
Geschiedenis Europa
Boeknummer
#254303
Titel
Oorlog lost nooit iets op. Opstellen over Europese geschiedenis
Auteur
Wesseling, H.L.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Bert Bakker
Jaar van uitgave
1993
ISBN10
9035112059
ISBN13
9789035112056
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, illusratties in z/w, 8vo.
Samenvatting

De artikelen in OORL0G LOST NOOIT IETS OP zijn ondergebracht in vijf rubrieken. In 'Europa in oorlog' komen aspecten van de belangrijkste Europese oorlogen uit de moderne geschiedenis aan de orde, zoals ontstaan en betekenis van de Eerste Wereldoorlog en de val van Frankrijk in 1940. 'Europa en de wereld' bevat een aantal beschouwingen over de relaties tussen Europa en andere delen van de wereld. In 'Europese politiek' vinden we onder andere een uitvoerig artikel over de Franse revolutie, naar aanleiding van de tweehonderdjarige herdenking ervan in 1989, en voorts bijdragen over de politieke cultuur van de negentiende eeuw. 'Het Europa der staten' bevat opstellen over het Europese, statensysteem en de internationale betrekkingen vanaf de Tachtigjarige Oorlog tot de dagen van De Gaulle en
... (Lees verder) Thatcher. 'Europese cultuur' ten slotte bevat opstellen over Franse intellectuelen, over liberalisme en cultuur en over het fin de siècle.
Pagina's
345
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.