Onze boeken

Door ballingen onthaald. Verslag van reizen in Frankrijk, Vlaanderen, Nederland en Duitsland 1708

Door Elie Richard

Categorie
Geschiedenis Europa
Boeknummer
#250878
Titel
Door ballingen onthaald. Verslag van reizen in Frankrijk, Vlaanderen, Nederland en Duitsland 1708
Auteur
Richard, Elie
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Nijmegen, Vantilt
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9460041116
ISBN13
9789460041112
Taal
Nederlands
Samenvatting
De hugenotenzoon Élie Richard leidt een rustig leven in het Franse La Rochelle, maar belandt na het overlijden van zijn vader in een crisis. De kans om met zijn tante mee te gaan naar Nederland laat hij daarom niet lopen. Onderweg doet Élie Parijs aan en ziet de pracht van het hof van Versailles. Frankrijk is in oorlog met een alliantie van staten waarvan ook de Republiek deel uitmaakt. Dat weerhoudt hem er echter niet van de grens over te steken en het gebied van de vijand te doorkruisen. Via Brussel en Antwerpen bereikt hij Nederland. In Amsterdam verblijft hij bij verwanten - namen noemt hij niet - en verkent van daaruit de Republiek. Al zijn ervaringen beschrijft Élie Richard in een bijzonder reisverslag, dat nu voor het eerst wordt uitgegeven in een rijk geïl... (Lees verder)lustreerde editie.
Families als die van Élie Richard zijn er veel in het Nederland van de vroege achttiende eeuw. Na het afschaffen van de godsdienstvrijheid ont­vluchten Franse hugenoten hun vaderland en vestigen zich in de Republiek. Zij vormen een veelal onzichtbaar, maar effectief netwerk, waarvan Élie dankbaar gebruikmaakt. Discreet laat hij in zijn verslag ongenoemd wie zijn gastheren zijn, maar onbedoeld biedt hij een fascinerend inkijkje in een verborgen wereld.
Pagina's
303
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.