Onze boeken

Out of office. Kunstschatten uit bedrijven

Door Edo Dijksterhuis e.a.

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#245374
Titel
Out of office. Kunstschatten uit bedrijven
Auteur
Dijksterhuis, Edo & Catharien Romijn
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Lecturis/Singer Laren
Jaar van uitgave
2018
ISBN10
9462262993
ISBN13
9789462262997
Taal
Nederlands
Samenvatting

Kunstwerken uit diverse Nederlandse bedrijven verruilen dit najaar hun vertrouwde plek in kantoren en bedrijven voor een plek in het museum. Singer Laren biedt vanaf december een kunsthistorisch overzicht van 75 jaar Nederlandse kunst uit bedrijfscollecties, met als centraal thema 'ontmoetingen' tussen de moderne kunst van na 1945 en actuele kunst. Het boek bij de tentoonstelling, 'Out of office. Kunstschatten uit bedrijven', is het eerste boek waarin de Nederlandse naoorlogse kunst wordt gepresenteerd door verbanden te leggen tussen oud en nieuw. We zien de interactie en de dynamiek tussen de kunstwerken, de kunstenaars, tussen de canon die de kunstwereld op zijn kop zette en de jongste generatie, die niet geïsoleerd werkt, maar schatplichtig is aan hun voorgangers. Een voorbeeld:
... (Lees verder)het thema 'engagement en expressie' levert interactie tussen Karel Appel, Tanja Ritterbex, Ger Lataster, Lucebert, Carel Visser, Ronald Zuurmond, Anton Rooskens, Gé-Karel van der Sterren, André Volten, Constant, Wessel Couzijn, Shinkichi Tajiri en David Bade. 'Out of office' is een onmisbare aanvulling in de boekenkast van iedere liefhebber van moderne en actuele Nederlandse kunst.
Pagina's
159
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.