Onze boeken

Het woord "Jood"

Door Alain Badiou

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#244087
Titel
Het woord "Jood"
Auteur
Badiou, Alain
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Kampen, Ten Have
Jaar van uitgave
2008
ISBN13
978902595785
Taal
Nederlands
Samenvatting
Moet je aan het woord 'jood' een sacrale betekenis toekennen? Nee, vindt de bekende Franse filosoof Alain Badiou. Een uitzonderingsstatus aan het predicaat jood toekennen is volgens hem precies wat de nazi's – in omgekeerde zin – deden. Vanwege zijn stellingname werd Badiou in Frankrijk van antisemitisme beschuldigd.

Van die beschuldiging moet Badiou niets weten, hij vindt het zelfs een vorm van politieke chantage. Antisemitisme bestrijd je juist door het níet te onderscheiden van andere vormen van racisme. Ook Badiou's boodschap richting Israël liegt er niet om: Israël moet ophouden een joodse natie te zijn en een 'universalistische' staat worden: een land dat – in de woorden van Paulus – 'noch joden noch Grieken' kent. Pas dan is er een uitweg
... (Lees verder)voor het conflict in het Midden-Oosten. In de geest van Paulus is voor Badiou het ware jodendom een jodendom dat zichzelf opheft.

Met een voorwoord van Hajo Meyer, bestuurslid van Een Ander Joods Geluid en auteur van 'Het einde van het jodendom' (2003).
Quote:
'Een uiterst provocerend boek, dat je moeilijk politiek correct kunt noemen. Maar zo is de waarheid soms.' – Hajo Meyer
Alain Badiou is filosoof, wiskundige, romancier en dramaturg. In het Nederlands verschenen van zijn hand 'De twintigste eeuw' (2006) en 'De Ethiek: Essay over het besef van het Kwaad' (2005).
Pagina's
123
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.