Onze boeken

Wim Delvoye, introspective

Door Bernard Marcade

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#221853
Titel
Wim Delvoye, introspective
Auteur
Marcade, Bernard
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Mercatorfonds, Brussel
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9061535026
ISBN13
9789061535027
Taal
Nederlands
Beschrijving
Dutch / Nederlandstalig
Samenvatting
Wim Delvoye (Wervik, 1965) is een Belgische kunstenaar die bekend werd met tal van originele en controversiële projecten. Hij exploreert het lichaam en zijn functies en balanceert daarmee op de grens tussen charme en weerzin. In zijn eclectisch werk snijdt hij thema's aan als religie, politiek en tal van andere.
Een van zijn bekendste werken is de spijsverteringsmachine CLOACA. Andere opzienbarende werken waren zijn experimenten met röntgenstralen en zijn getatoeëerde levende varkens.
Delvoye maakt deel uit van een generatie Belgische kunstenaars die een grondige veranderingen teweeg bracht in de hedendaagse kunst (Jan Fabre, Alain Platel, Jan Lauwers, Luc Tuymans, Anne Teresa De Keersmaecker, enz.). Zijn werk wordt over de hele wereld tetoongesteld (New York, Venetië
... (Lees verder), Milaan, Parijs, enz.).
Dit boek biedt een overzicht van de hele carrière die de kunstenaar tot nog toe doorliep. Het verschijnt in april naar aanleiding van een tentoonstelling in het Musée du Louvre in Parijs waar Delvoye te gast zal zijn. Het boek komt tot stand in nauwe samenwerking met de kunstenaar en biedt een uniek panorama van het werk van Delvoye.
Pagina's
351
Conditie
Goed — Ex libris stempel op tweede schutblad
Prijs
€ 40,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.