Onze boeken

Vicenzo Scamozzi, architect te Venetie. De grondgedachte van de universele bouwkunst VI: Klassieke zuilenorde

Door Maaike Dicke e.a.

Categorie
Algemeen Architectuur & Bouwkunde
Boeknummer
#220290
Titel
Vicenzo Scamozzi, architect te Venetie. De grondgedachte van de universele bouwkunst VI: Klassieke zuilenorde
Auteur
Dicke, Maaike & Koen Ottenheym & Wolbert Vroom
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Architectura & Natura Press
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
9076863164
ISBN13
9789076863160
Taal
Nederlands
Beschrijving
Oplage 1000 exemplaren waarvan 25 genummerd. Dit is nummer 16/25. Gesigneerd door Wolbert Vroom en Gaston Bekkers; Twee leeslinten
Samenvatting
De Italiaanse architect Vincenzo Scamozzi (1548-1616) was de opvolger van Andrea Palladio en schreef een belangwekkend architectuurtractaat over klassieke architectuur. Hij haalt daarin veelvuldig zijn collega architecten aan en met name ook zijn grote voorbeeld uit de oudheid, Vitruvius. Reeds twee delen uit een reeks van drie publicaties zijn in een nieuwe vertaling verschenen. De oorspronkelijke tekst is in het Italiaans en was in de Gouden Eeuw van groot belang voor onder meer de bouw van de Amsterdamse grachtengordel. Om die reden is destijds ook al een aantal boeken van Vincenzo Scamozzi vertaald in het Nederlands. Voor het eerst verschijnt de serie ook in het Engels. De boeken zijn geïllustreerd met recent beeldmateriaal en met prenten uit de originele boeken.
Pagina's
362
Conditie
Goed — Hoekjes iets gebutst
Prijs
€ 65,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.