Onze boeken

Delen: Facebook Twitter

De leeuw en zijn hemd *Luxe editie*

Door Nelleke Noordervliet

De leeuw en zijn hemd *Luxe editie*
CategorieBoekenweek
Boeknummer#217726
TitelDe leeuw en zijn hemd *Luxe editie*
AuteurNoordervliet, Nelleke
BoektypeGebonden hardcover met stofomslag
UitgeverijStichting CPNB, Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, Amsterdam
Jaar van uitgave2013
ISBN109059651952
ISBN139789059651951
TaalNederlands
BeschrijvingOplage 240 genummerde exemplaren. Dit is nummer 239. Alleen bestemd voor auteur, uitgever en relaties van de CPNB.
SamenvattingIn het Boekenweekessay De leeuw en zijn hemd gaat Nelleke Noordervliet uitgebreid in op onze collectieve houding ten opzichte van het verleden. De behoefte om de gouden tijden van ons land in één adem te noemen met de zwarte bladzijden heeft een geschiedenis. Waar zijn we trots op geweest en waarvoor hebben we ons geschaamd? Noordervliet gaat op reportage door het verleden. Ze reist door de achterbuurten en in de herenhuizen, tot aan de schildersateliers en dichtersstulpjes. Ze ontmoet de Heren XVII van de VOC in de bloeitijd van de zeventiende eeuw. Ze maakt kennis met de patriotten in de revolutionaire jaren van de achttiende eeuw. En ze beschrijft Albert Verwey en koningin Wilhelmina aan het eind van de negentiende eeuw. Schaamte over ons koloniaal verleden en trots op onze handelsmacht wisselen elkaar af. Waarom hebben we de neiging nu eens de wijsvinger, en dan weer de middelvinger te heffen?
Pagina's63
ConditieGoed
Prijs€ 100,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.