Onze boeken

Riwayatku. . . Toen, en wat nu? / Riwayatku. . . Dulu, dan sekarang apa&

Door Jeanny Vreeswijk-Manusiwa

Categorie
Indonesië & Nederlands Indië
Boeknummer
#212053
Titel
Riwayatku. . . Toen, en wat nu? / Riwayatku. . . Dulu, dan sekarang apa&
Auteur
Vreeswijk-Manusiwa, Jeanny
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Netwerk Molukkers Educatie en Arbeid Regio Noord- en Zuid-Holland, Leerdam
Jaar van uitgave
circa 1998
Taal
Nederlands
Beschrijving
Tekst in bahasa Melaju en Nederlands; draaiboekje, 2x 52 pp.
Samenvatting
De eerste generatie Molukkers aan het woord.
Een vijfentwintigtal Molukkers van de eerste generatie werden in opdracht van het Netwerk Molukkers Noord- en Zuid-Holland door Jeanny Vreeswijk-Manusiwa geïnterviewd over de ervaringen bij hun vertrek uit de Molukken in de jaren 1950 tot en met nu. Deze interviews weden door schrijver Piet Vrijman bewerkt tot een theaterscript. [...] Het zijn verhalen die men niet mag vergeten. De groep Molukse ouderen wordt langzaam maar zeker kleiner. Het is belangrijk dat er iets met deze verhalen wordt gedaan, dat ze worden vastgelegd en overgedragen aan de volgende generatie. Ook zijn de teksten bijzonder informatief voor mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en in de dienstverlening aan Molukse ouderen. In opleidingen en nascholingscursusse
... (Lees verder)n neemt de belangstelling voor een nadere kennismaking met allochtone groepen, waaronder Molukkers, de laatste jaren toe.
Met dit boek Riwayatku wordt tevens duidelijk gemaakt waarom deze groep bijzondere aandacht verdient. Natuurlijk hebben alle ouderen zorg nodig, zowel Nederlandse als Molukse. Maar de Molukse ouderen hebben een andere historische en culturele achtergrond waarmee rekening gehouden moet worden in de benadering.
Pagina's
-
Conditie
Goed
Prijs
€ 25,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.