Onze boeken

Wat heeft de filosofie met God te maken

Door H.J. Heering

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#205959
Titel
Wat heeft de filosofie met God te maken
Auteur
Heering, H.J.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Meinema, Zoetermeer
Jaar van uitgave
1998
ISBN10
9021137038
ISBN13
9789021137032
Taal
Nederlands
Samenvatting
Wat heeft de filosofie met God te maken? Op die vraag zijn simpele antwoorden genoeg. De een zegt: niets. Want God bestaat niet, kán niet bestaan zelfs, zoals de auteur van het A theïstisch Manifest wil. Of men is van mening dat de filosofie ander werk te doen heeft. Anderen zeggen: alles, en zij filosoferen vanuit een bepaalde godsopenbaring, of ontwerpen al filosoferend een eigen religieuze visie. onverwacht, na de religieuze kaalslag van het publieke leven en de spectaculaire teruggang van het kerkelijk bestand, kwam God weer 'in'. Ook deze mode zal wel weer voorbijgaan. Toch verdient een bepaalde wending de aandacht: liet opnieuw doorbrekende godsbesef lijkt meer op een zoeken dan op een vinden, meer op een sfeer dan op een leer, het heeft een meer filosofisch dan een gelov... (Lees verder)ig karakter. Wat dan heeft de filosofie met God te maken? De auteur komt uit op een denken dat naar wijsheid streeft. Dat een dergelijke filosofie de grenzen van het weten overschrijdt, dient zij duidelijk te markeren - maar ook als haar hachelijke, hoogste taak te beschouwen.

Dit boek is meteen een kleine gids van de filosofie over God. Belangrijke momenten en imposante gestalten uit de filosofiegeschiedenis worden belicht. De denkdiscipline wijsbegeerte begint waar een mens, of zelfs een kind, zich verwonderd afvraagt hoe de wereld in elkaar zit, en zij is nooit 'af'.
Pagina's
168
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.