Onze boeken

Democratisering Van De Schoonheid. Twee eeuwen scholing in de Kunsten

Door Jozef Vos

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#204341
Titel
Democratisering Van De Schoonheid. Twee eeuwen scholing in de Kunsten
Auteur
Vos, Jozef
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Sun, Nijmegen
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9061686865
ISBN13
9789061686866
Taal
Nederlands
Samenvatting

Tot op heden ontbreekt een samenvattend en vergelijkend historisch beeld van de vele initiatieven die sedert de Verlichting in Nederland zijn ontplooid op het terrein van wat destijds 'kunstzinnige volksopvoeding' heette. Democratisering van de schoonheid voorziet in die leemte en biedt een samenhangend overzicht van de kunstpedagogische denkbeelden en initiatieven in Nederland gedurende de laatste twee eeuwen, met een zwaar accent op de periode na de oorlog. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de plaats van de kunst in het basis- en voortgezet onderwijs en aan de functie van de centra voor de kunsten, muziekscholen, creativiteitscentra en begeleidingsinstellingen. Het werk schetst een helder beeld van de toenemende vervlech ting van de particuliere inzet met het overheidsbeleid, alsme
... (Lees verder)de van de verhouding tussen de diverse overheden tot en met de recente invoering van het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV).
Pagina's
431
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.