Onze boeken

De steek van de schorpioen

Door Dimitri Bontenakel

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#199672
Titel
De steek van de schorpioen
Auteur
Bontenakel, Dimitri
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9028424911
ISBN13
9789028424913
Taal
Nederlands
Samenvatting
De Big Lebowski van de Lage Landen
Na een wereldreis van twee jaar keert Lemmy Planck naar Antwerpen terug. In zijn bagage: een manuscript van 400 pagina's, een schorpioen die naar de naam D'Artagnan luistert, en de herinnering aan een korte vriendschap met een Chileense ex-huurling.
Thuis treft Lemmy een dikke envelop aan. Vlak voor zijn dood heeft de Chileen zijn dagboek naar hem opgestuurd. Lemmy probeert vergeefs een uitgever te vinden voor zijn eigen manuscript maar er is des te meer belangstelling voor het dagboek. Niet alleen de uitgever, ook de dochter van de Chileen en de privébeveiligingsfirma waarvoor haar vader heeft gewerkt, zitten erachteraan.
Als die firma het dagboek met geweld wil bemachtigen, besluit Lemmy het zelf te gaan lezen. Dat had hij beter niet kunnen do
... (Lees verder)en, want wat er gebeurd is toen de Chileen de persoonlijk bewaker van de paus was - zijn laatste opdracht - moet verborgen blijven.
Nu Lemmy daarvan op de hoogte is, dreigt het in deze komische noir pas goed fout te lopen.
Pagina's
238
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.