Onze boeken

Kreutzersonate. Een liefdesverhaal

Door Margriet de Moor

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#87068
Titel
Kreutzersonate. Een liefdesverhaal
Auteur
Moor, Margriet de
Boektype
Paperback
Druk
8e druk
Uitgeverij
Contact, Amsterdam
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9025412904
ISBN13
9789025412906
Taal
Nederlands
Samenvatting
De blinde muziekcriticus Marius van Vlooten is sinds een fataal verlopen verhouding in zijn jeugd nooit meer verliefd geweest.
Vele jaren later reist hij naar een masterclass in Bordeaux, waar een jonge musicoloog hem een levendig portret schetst van de violiste Suzanna Flier en haar aan hem voorstelt.
Als Van Vlooten haar de eerste vioolpartij hoort spelen uit Janáceks strijkkwartet Kreutzersonate, verandert hij tegen wil en dank in een personage uit een tragedie die haar eigen onontkoombare verloop heeft.
De emoties in dit nieuwe verhaal van Margriet de Moor worden opgeroepen door wat de personages zien, door wat ze niet (kunnen) zien en vooral ook door wat zij horen, in taal of muziek.
Met Kreutzersonate reageert Margriet de Moor niet alleen op Janáceks strijkkwartet,
... (Lees verder)maar via dat werk ook op Tolstojs befaamde novelle, die op zijn beurt weer geïnspireerd was op Beethovens sonate. Met deze meeslepende roman geeft zij het gespreksthema van de meesters over liefde, passie en jaloezie een nieuwe draai.
Pagina's
141
Conditie
Goed — Leesvouwen rug
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.