Onze boeken

Sprekende kerk in een mondige wereld

Door Karel Blei

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#199328
Titel
Sprekende kerk in een mondige wereld
Auteur
Blei, Karel
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Kok Kampen
Jaar van uitgave
1998
ISBN10
9043500054
ISBN13
9789043500050
Taal
Nederlands
Samenvatting

Dr. K. Blei was van 1987 tot 1997 secretaris-generaal van de Nederlandse Hervormde Kerk. Bij zijn afscheid in juni 1997 poneerde en ontvouwde hij tien stellingen, waarin hij de stand van zaken in de Hervormde Kerk en het Samen op Wegproces belichtte. Hij constateerde een sterke neiging tot 'bezig zijn met zichzelf', en pleitte voor een opnieuw centraal stellen van het apostolaat, analoog aan de manier 'waarop dat in de eerste naoorlogse jaren in de Hervormde IQ gebeurde. De Kerk is er niet voor zichzelf, maar heeft als Christusbelijdende geloofsgemeenschap haar plaats en roeping in de wereld. Dat zou ook nu het uitgangspunt van kerkelijk beleid moeten zijn. In dit boek zet dr. Blei zijn gedachten over dit onderwerp breder uiteen. Daarbij betrekt hij ook de reacties op zijn stellingen. Oo
... (Lees verder)k gaat hij in op de recente algemene discussies over het optreden van de kerk in de samenleving, en op het KRO-onderzoek 'God in Nederland'(1998). Onze samenleving en de positie van de kerk daarin zijn anders dan in de jaren '50 en '60. Dat moet de apostolaire houding van de kerk stempelen. Maar haar apostolaire (missionaire) roeping blijft dezelfde.
Pagina's
173
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.