Onze boeken

Filosofie voor de zwijnen: over het geluk van dier en mens

Door Klaas Rozemond

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#88746
Titel
Filosofie voor de zwijnen: over het geluk van dier en mens
Auteur
Rozemond, Klaas
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Veen Magazines, Diemen
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9076988404
ISBN13
9789076988405
Taal
Nederlands
Samenvatting
Filosofie voor de zwijnen is een unieke combinatie van filosofie, poëzie en tekenkunst.

Filosofie voor de zwijnen draait om de (ooit door de Engelse filosoof John Stuart Mill opgeworpen) vraag of het beter is om een ontevreden mens te zijn dan een tevreden varken. Filosoof-jurist Klaas Rozemond zoekt een antwoord in de geschiedenis van de filosofie, vanaf de vroegste denkers tot de filosofen van nu. Hij doet daarbij verrassende ontdekkingen en schuwt onverwachte wendingen niet. Zijn betoog mondt uit in een wervelend pleidooi voor een nieuwe filosofie, het porcratisme.

Bij elk van de 21 hoofdstukken onderzoeken dichter Co Woudsma en tekenaar Jet Nijkamp op hun manier hoe het is om dier te zijn en mens. Het boek laat zich op meerdere manieren lezen: als een filosofische verhande
... (Lees verder)ling over het geluk van dieren en mensen, als een vermakelijke tekst met tekeningen en gedichten of als een zelfhulpboek voor mensen die gelukkig willen worden.
Pagina's
351
Conditie
Goed
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.