Onze boeken

Witte oleander

Door Janet Fitch

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#87057
Titel
Witte oleander
Auteur
Fitch, Janet
Boektype
Paperback
Druk
10e druk
Uitgeverij
De Bezige Bij, Amsterdam
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9023400909
ISBN13
9789023400905
Taal
Nederlands
Samenvatting
Astrid is enig kind van een alleenstaande moeder, Ingrid Magnusson, een briljante, obsessieve dichteres die haar overrompelende schoonheid gebruikt om mannen te manipuleren en intimideren. Astrid aanbidt haar moeder en koestert hun afgeschermde wereld vol rituelen en mysteries. Hun idylle wordt verwoest als Astrids moeder instort vanwege de afwijzing door een minnaar. Hierdoor tot waanzin gedreven vermoordt zij de man en wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.
Witte Oleander is het onvergetelijke verhaal van de tocht van haar dochter Astrid langs verschillende pleeggezinnen en haar pogingen om onder barre omstandigheden een plek voor haarzelf te vinden. Astrid gaat dapper de confrontatie aan met eenzaamheid en armoede, vastbesloten om zich als moederloos kind staande te hou
... (Lees verder)den in een onverschillige wereld. Haar stoerheid, moed, warmte en humor maken Astrid tot een onvergetelijk romanpersonage.
Pagina's
450
Conditie
Goed — Leesvouwen rug
Prijs
€ 6,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.