Onze boeken

Feesten in Europa. Overzicht van jaarlijks terugkerende volksfeesten

Door Tom Weerheijm

Categorie
Folklore
Boeknummer
#85913
Titel
Feesten in Europa. Overzicht van jaarlijks terugkerende volksfeesten
Auteur
Weerheijm, Tom
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Elmar, Rijswijk
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9038917228
ISBN13
9789038917221
Taal
Nederlands
Samenvatting
Het idee om een boek te maken over volksfeesten in de verschillende landen van Europa borrelde bij de auteur op na een bezoek aan Griekenland. Zonder dat men hem er attent op had gemaakt, kwam hij in een schitterende paasprocessie terecht. Hij had geluk. In tegenstelling tot de buitenlanders die een dag na Koninginnedag in Amsterdam aankwamen. Onwetend van wat er daags tevoren was gebeurd, moesten ze zich een weg zien te banen door de troep die de feestgangers hadden achtergelaten. Toen wist Tom Weerheijm het zeker: er moest een gids komen van jaarlijks terugkerende feesten in Europa.
Hij deed onderzoek naar volksfeesten, selecteerde een lijst van feesten die hij 'aan vrienden' kon aanbevelen en bezocht meer dan zeventig lokale en nationale feesten. De weerslag van de negen jaar durende s
... (Lees verder)peurtocht is met zijn prachtige foto's in Feesten in Europa vastgelegd - een boek om genietend door te bladeren, maar ook vol suggesties om in de vakantie rekening mee te houden. Misschien om het feest uit de weg te gaan, of juist om er een omweg voor te maken om het bij te wonen.
Pagina's
176
Onderwerpen
Feest (5)
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.