Onze boeken

Gehucht

Door Raymond Bozier

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#84849
Titel
Gehucht
Auteur
Bozier, Raymond
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Wereldbibliotheek, Amsterdam
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9028418156
ISBN13
9789028418158
Taal
Nederlands
Beschrijving
Vert. van: Lieu-dit. - Paris: Calmann-Lévy, cop. 1997. - Ook o.d.t.: Wereldbibliotheekreeks. - Later uitg.: Amsterdam: Wereldbibliotheek.
Samenvatting
Een asociale familie treitert de stomme zoon van een varkensboer tot deze besluit tot een wraakactie. De hoofdpersoon van Gehucht kan niet praten. In zijn notitieboekjes kan hij wel aantekeningen maken en die vormen tezamen zijn verhaal. Hij vertelt hoe hij een teruggetrokken leven tussen zijn varkens leidde, totdat een asociale familie zich in zijn gehucht vestigde. Ze komen op gespannen voet met elkaar te staan wanneer ze hem ervan beschuldigen een van hen, Lisa, zwanger te hebben gemaakt.
Maar hij was niet de dader, hij heeft slechts toegekeken en meer gezien dan goed voor hem is. De familie wordt steeds agressiever in haar pogingen hem voor de gevolgen te laten opdraaien. Hoe sterker ze hem echter onder druk zetten, hoe dieper hij zich terugtrekt in zijn geïsoleerde wereld. Totda
... (Lees verder)t hij niet langer aan de dreiging kan ontkomen en zich moet verdedigen.
Pagina's
123
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.