Onze boeken

De poseur (The Impressionist)

Door Hari Kunzru

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#76850
Titel
De poseur (The Impressionist)
Auteur
Kunzru, Hari
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Uitgeverij Podium, Amsterdam
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9057593041
ISBN13
9789057593048
Taal
Nederlands
Samenvatting
Tijdens een geweldige regenstorm, aan het begin van de twintigste eeuw in een uithoek van India, vallen een Engelse militair en een Hindu-bruid elkaar in de armen. Negen maanden later wordt een jongen geboren. Zijn naam is Pran. Half Indiaas, half Brits. Over hem gaat deze panoramische vertelling, die zich achtereenvolgens afspeelt in India, Oxford, Parijs en West-Afrika.
Al op heel jonge leeftijd ontwikkelt Pran zijn overlevingsstrategie. Als schandknaap in de overdadige luxe van een decadent oosters paleis waar het Britse 'Empire' in volle corruptie aanwezig is; als jongeman bij een Schotse missionaris en zijn vrouw te Bombay; en als 'blanke' student in Oxford.
Voor deze geniale 'poseur' bestaan steeds twee mogelijkheden: aanpassen, of verliezen'
De poseur is een grote literaire roman
... (Lees verder) in de categorie Wilde zwanen, Honderd jaar eenzaamheid, Het Parfum, The English Patient' Superieur geschreven, panoramisch, dramatisch, toegankelijk en nog grappig ook. Verhalende kracht, duizelingwekkende fantasie. Het decor is exotisch, de narratieve reikwijdte zou Dickens niet misstaan. En met een hoofdpersoon die we in de hedendaagse literatuur nog niet zo zagen, terwijl zijn lotsbestemming (tussen twee culturen, tussen twee identiteiten) mondiaal en actueel is.
Hari Kunzru werd in 1969 geboren in Londen en groeide op in Essex. De schrijver is net als de hoofdpersoon van De poseur kind uit een gemengd Indiaas-Engels huwelijk. Hari's vader, een chirurg, kwam in de jaren zestig vanuit India naar Engeland en trouwde er een Britse vrouw. Kunzru schreef voor kranten, tijdschriften en websites. De poseur is zijn debuut.
Pagina's
447
Conditie
Redelijk — Naam met stift geschreven op titelpagina; Diverse ezelsoren in pagina's; Leesvouwen rug
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.