Onze boeken

Memoires van een keizerin

Door Farah Diba Pahlawi

Categorie
Geschiedenis Midden-Oosten
Boeknummer
#75042
Titel
Memoires van een keizerin
Auteur
Pahlawi, Farah Diba
Boektype
Paperback
Druk
4e druk
Uitgeverij
The House of Books
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
904430898X
ISBN13
9789044308983
Taal
Nederlands
Samenvatting
Het begint als een sprookje. De negentienjarige studente architectuur Farah Diba trouwt met Mohammed Reza Sjah Pahlawi. Binnen enkele maanden neemt haar leven een dramatische wending: ze wordt tot keizerin gekroond. Farah schenkt het leven aan vier kinderen en speelt haar nieuwe rol als keizerin met grote menselijke betrokkenheid. Eenentwintig jaar later slaat de roem om in een nachtmerrie: betogingen, rellen, en het overhaaste vertrek van de sjah, die dan al ernstig ziek is. Na een lange dwaaltocht wordt het gezin onderdak verleend door de Egyptische president Sadat - die zelf anderhalf jaar later door moslimfundamentalisten wordt vermoord.
Sjahbanoe Farah, echtgenote van de laatste keizer van Iran. Hier is haar onthutsende levensverhaal, haar liefdesgeschiedenis met een man en een land.
... (Lees verder) Een indrukwekkend relaas.
Zij was getrouwd met de belangrijkste man van Iran, maar men bleef haar Farah Diba noemen. Voor de eerste keer verbreekt zij de stilte.
Pagina's
397
Onderwerpen
Geschiedenis Iran (2), Iraanse monarchie (1), Iran (9)
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.