Onze boeken

Het seizoen van de kersenbloesem

Door Ruriko Pilgrim

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#70475
Titel
Het seizoen van de kersenbloesem
Auteur
Pilgrim, Ruriko
Boektype
Paperback
Druk
2e druk
Uitgeverij
De Boekerij bv, Amsterdam
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
902253801X
ISBN13
9789022538012
Taal
Nederlands
Samenvatting
Het seizoen van de kersenbloesem schetst een fascinerend en intiem beeld van een land waarvan wij zo weinig weten. Het tekent een eerlijk en gevoelig portret van een onvergetelijke familie en een bijzondere vrouw.

Het seizoen van de kersenbloesem begint in de jaren zeventig van de negentiende eeuw. De zoon van grootgrondbezitter Miwa is de meest begeerde vrijgezel uit de omgeving. Tot ieders verbazing kiest de familie echter de dochter van de eenvoudige dokter Shirai tot zijn bruid: Ayako, die zo mooi is dat mannen die haar tegenkomen pardoes in het water vallen. Ayako krijgt vier kinderen, waaronder Haruko.

Haruko´s leven speelt zich aanvankelijk af op het platteland, binnen de muren van de hofstee waar ze woont met haar familie en bedienden. Hun huis fungeert als middelpunt v
... (Lees verder)an de gemeenschap, waar de dagen en seizoenen volgens vastgestelde patronen verlopen. Maar de tijden veranderen, en de traditionele maatschappij komt steeds meer onder druk van buitenaf te staan.

Het seizoen van de kersenbloesem is de liefdevolle, geromantiseerde biografie over de moeder van de auteur, op wie Haruko werd gebaseerd. Ruriko Pilgrim schreef een buitengewoon aangrijpend portret van eenJapanse familie in een tjidperk waarin Japan veranderde van een introverte, traditionele maatschappij naar een moderne, op het Westen gerichte economische wereldmacht.
Pagina's
360
Onderwerpen
Japan (34)
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.